Нов доклад, публикуван от l, цитиран от , описва как над

...
Нов доклад, публикуван от l, цитиран от , описва как над
Коментари Харесай

Защо е важно да намалите слушалките

Нов отчет, оповестен от l, представен от , разказва по какъв начин над един милиард младежи могат да бъдат изложени на риск от загуба на слуха. Проучването изследва по какъв начин рисковото излагане на музика може да бъде трайно нездравословно.

Данните сочат, че 1,35 милиарда младежи на възраст сред 12 и 34 години са изложени на риск поради излагането на мощна музика на концерти и събития и употребяват слушалки. Проучването събира данни за близо 20 хиляди младежи в посочената възрастова категория и техния опит с музика и загуба на слуха.

Не е изненада откритото от изследването, че е всеобща процедура младежите да слушат прекомерно мощно музика със слушалки, както и да посещават места където равнището на звук е високо. Притеснение буди обаче фактът какъв брой доста юноши и млади хора  могат да бъдат изложени на риск от загуба на слуха заради излагане на небезопасни практики за слушане.

Проучването открива още, че съвсем една четвърт от всички младежи слушат музика на „ небезопасно “ равнище на децибели, до момента в който 48% са били изложени на рискови равнища на звука на събития онлайн.

„ Глобалните стандарти, рекомендации и принадлежности на СЗО са разполагаем за подкрепяне на създаването и използването на политики и начинания за публично здраве за поощряване на безвредното слушане в международен мащаб “, обобщава отчетът, оповестен от

Прочетете цялото изследване

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР